Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

dilluns, 11 de març del 2013

El Casal de les oportunitats!

La meva entrada al Casal va ser una casualitat. Jo estava acabant la carrera i buscava feina de la meva especialitat. I en un buscador d’ofertes de treball també hi havia la possibilitat de ser voluntari en diferents projectes, ONG..., i em vaig apuntar al Casal dels Infants per estar al projecte Vincles de Santa Coloma de Gramenet, sense saber molt bé què era; l’únic que tenia clar és que em serviria per agafar experiència en el meu camp, psicologia en l’àmbit educatiu, i com que feina actualment ni ha poca, vaig aprofitar l’oportunitat.
Un cop dins, em van oferir l’oportunitat de portar la part de formació a la dones del projecte, donant classes de castellà i informàtica conjuntament i em va semblar una molt bona idea, ja que amb els infants ja tenia més experiència però només amb dones no.

El primer dia estava molt nerviosa, no sabia ben bé què s’esperava de mi, com em rebrien les dones, què havia de fer exactament..., però en finalitzar el primer dia amb la l’educadora de Vincles, vaig tenir clar que allò era l’oportunitat que estava esperant des de feia temps per poder ensenyar a les dones coneixements i a la vegada aprendre d’elles. Va ser un dia molt profitós i enriquidor, i així la resta de dies que he estat fins ara.

En les meves hores aportades al Casal, conjuntament amb la meva companya, hem hagut d’adaptar-nos a les diferents necessitats de cada dona, ja que provenien de diferents cultures, amb diferents nivells d’aprenentatge i coneixements entorn l’idioma i a la informàtica. Això ens ha obligat a programar les mateixes activitats de diferents maneres, perquè unes no s’avorreixin i les altres no es desmotivessin.
Finalment penso que estem fent una molt bona feina i que l’experiència com a voluntària és inexplicable, ja que fas una feina que t’agrada i sents que el que va començar per agafar experiència acabes veient que realment vas més enllà...la oportunitat que jo esperava era el que nosaltres oferim. Oportunitats pels infants i les seves mares!
El que t’aporten les persones que en formen part, tant les dones, en el meu cas, com les companyes d’equip, és molt gratificant i fa que t’aixequis amb ganes d’anar-hi cada dia. Sincerament, mai m’hagués imaginat que d’una experiència així en poguessis aprendre tant, perquè tu ajudes a la gent, però ells d’una altra manera, també t’ajuden a tu. És un intercanvi comú que crec que tothom hauria de viure almenys un cop per poder valorar i respectar més el que ens envolta i així poder transformar l’entorn.

El Casal de les oportunitats!

Neus C.
Voluntària Vincles Santa Coloma