Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

dimecres, 31 d’octubre del 2012

“Rocío surt a escalfar, que avui toca jugar”

Mati del Dia de la Mercè. El centre de Barcelona bull de gent amunt i avall buscant els espais de la festa: grallers, castellers, gegants i capgrossos,...  i a la plaça de Catalunya la Fira de les Entitats.
La plaça encara conserva una certa tranquil·litat però el formigueig de gent  i les paradetes de les entitats, que des de fa una estoneta ja estan a ple rendiment, fa que s’estigui a gust “remenant les cireres” i veient la informació i activitats  de cadascuna de les associacions.
A  l’estand del Casal dels Infants em trobo a la Rocío que junt amb la Thais , ja han preparat els papers i tota la informació. Amb la Rocío anem a la cafeteria d’Intermon a la mateixa plaça i mentre prenem un cafè m’explica la seva experiència com a voluntària al Casal.
“ Vaig començar a ser voluntària per dies concrets en dies festius o fires com aquesta de les entitats”. “He participat entre d’altres a la Fira per la Terra, a l’estand al barri del Raval i altres . També el passat  Sant Jordi, vaig estar venent roses. Aquest dia feia il·lusió com s’anaven venent totes les roses fins que, abans d’acabar el dia, es van esgotar totalment, amb el que es va complir plenament l’objectiu de difondre l’activitat del Casal dels Infants al temps que es recaptaven uns diners” . (Me la vaig  imaginar cridant “Que me las quitan de las manos”, però no li vaig dir. Ho faig ara).
La Rocío també m’explica que ara col·labora en el projecte Cercles a Reina Amàlia al barri del Raval, a on busquen donar cohesió confiança a dones que van obrint-se camí  en una nova societat i que a poc a poc van creant la seva pròpia xarxa  de suport.
La veig gaudir quan m’explica les reunions entre tècnics i voluntaris per avaluar el treball fet  i veure com sorgeixen  inquietuds noves. M’ho resumeix  en una sola frase : “És molt Xulo.”
Ja em vaig adonant que estic davant un tot-terreny del voluntariat i que no distingeix entre festius i laborables per aportar el seu granet de sorra a la tasca solidària.
Mentre el sol es va apoderant de la plaça Catalunya, m’explica el procés de com fer de voluntari en aquests dies festius. Com tots els voluntaris rep un correu cada vegada que hi ha una necessitat de voluntariat i  ella s’apunta les hores que li van bé. Com que ja la coneixen ja sap que esta en una llista de reserva per aquestes  activitats. Vaja, que se li diuen “Rocío surt a escalfar, que avui toca jugar”, ella es prepara ràpidament pel que calgui i a on calgui
Em comenta que aquests dies  sobretot ve gent que vol informació per tasques de voluntariat,  estudiants per temes de pràctiques i gent que l’únic que vol és informar-se de  la tasca que fa el  Casal.
La Rocío em confessa  una de les seves motivacions per apuntar-se al voluntariat : ‘”m’agrada el treball amb persones. Part de la meva formació i treball ha estat relacionat amb el turisme. I m’agrada el fet de treballar amb persones, i la tasca de voluntariat en el Casal també te molt a veure amb tot això, tant  al estand com al projecte cercles tenim molt tracte amb les persones”.
La Rocío també  m’explica com una mostra de l’anar i venir  de gent i de projectes, que a vegades suposa el Casal dels Infants, com un dia que va arribar la Directora del Casal ,  desconeixent qui era, li va preguntar a quin projecte hi col·laborava. Avui encara  riu. 
Acabem el cafè i tornem a l’estand del Casal  a l’altra banda de la plaça Catalunya i la deixo junt amb la  Thais amb la seva tasca de voluntària, i comprovant in situ com es dona aquesta informació. Així tot el matí  fins que arribi el voluntari  que li farà el relleu . Ja sabeu que si algun dia us trobeu amb un estand del Casal dels Infants potser us atendrà la Rocío i potser  us vendrà una rosa si es necessari al temps que us explica el projecte Cercles. Vaja  que jo no em perdria la oportunitat d’apropar-me a demanar informació.
 Toni i Rocio Voluntaris del Casal

dilluns, 29 d’octubre del 2012

ES BUSCA

LA COMISSIÓ DE VOLUNTARIAT DEL CASAL BUSCA MÉS PERSONES AMB GANES DE DIVERTIR-SE I FER DIVERTIR ALS DEMÉS!!
ENS VEIEM A LA NIT DEL VOLUNTARIAT!!
SOPAR D'EQUIP DEL CASAL 16 DE NOVEMBRE