Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

dilluns, 19 de desembre del 2011

Experiencia Voluntario



Ha sido algo increíble como experiencia, me ha hecho sentir Padre y Madre y me ha hecho sentir un Guardia de noche y del Día. Los Niños me han hecho ver mi infancia, gracias a ellos puedo sentir como yo era cuando tenía 7 años. Ellos también me han hecho saber que son muy transparentes, dicen lo que sienten, piden lo que quieren, niegan lo que no les gusta y cuando necesitan tu ayuda te lo piden sin orgullo; cuando estas triste se acercan, te preguntan que te pasa sin falsedad, que reales son. En cambio, los mayores no tienen estos valores porque son orgullosos, egocéntricos, llenos de intereses individualistas... Es más, somos egoístas porque hemos descubierto la carrera de la vida y nos hemos apuntado a esta carrera y nos consideramos como líderes de ésta... y no somos conscientes que la carrera de la vida nadie la gana, simplemente cuántos más años vives menos vida te queda... Y es una pena porque cada uno de nosotros piensa que es mejor que el otro y no somos conscientes que la vida es una caja, una vez que te has metido dentro ya no hay más que una salida y a esta salida la mayoría de nosotros no nos gusta, que es la muerte. Es una reflexión para que la gente vea la diferencia entre los Niños y los Mayores, para que valoren los valores que tienen a los peques, aunque aprenden mucho de nosotros pero tenemos que saber aprender de ellos también Para terminar, en la vida hay que aprender para enseñar y enseñar para aprender

Gracias a todo del equipo del Casal del Infants!


David Show (Voluntari del Centre Obert Infantil)

dimarts, 13 de desembre del 2011

La Nit del Voluntariat

El divendres 18 de novembre el Casal dels Infants va celebrar la Nit del Voluntariat, una cita on es reuneixen voluntaris i treballadors de l’Associació.
La celebració es va iniciar a mitja tarda amb un campionat de bàsquet. Equips de tres persones. 4 equips participants. Un guanyador: l’equip de Joves. I cap lesió! Més tard, es van iniciar els diferents tallers conduïts per voluntaris del Casal. El “Casal Pop” va engrescar la nit amb un karaoke, dinamitzat per l’equip de comunicació, on va sonar la incombustible Raffaella Carra, Alaska, el Duo Dinámico i Sopa de Cabra, entre molts d’altres. Però no tot va ser gresca, els participants de la Nit es van relaxar amb els tallers de ioga i massatges, i van trobar l’equilibri amb el Tai-Txi, una activitat dinamitzada per voluntàries de l’Aula de Llengües. Durant la tarda, van poder gaudir d’un ambient distès explicant i escoltant contes, amb un taller japonès d’origami (papiroflèxia) i reciclant llaunes per crear moneders i cendrers, els quals es van poder emportar a casa. Per acabar, es van animar ballant amb el taller de danses gregues, on van practicar balls de les illes Cíclades, i dues danses típiques de Creta, i amb ritmes llatins, que va causar furor entre els participants. A partir de les 10, voluntaris i treballadors van recuperar forces amb un sopar pica pica. Per postres es va fer la tasta dels diferents pastissos elaborats pels participants al concurs de postres. La proposta guanyadora va ser el pastís de iogurt creat per l’equip d’El Carrilet, projecte que va iniciar la seva activitat a la tardor a Badalona com a espai per a infants de 0-6 anys i les seves famílies. Com a premi es van emportar a casa un llibre de receptes de postres. En arribar la mitjanit, la celebració als locals del carrer Reina Amàlia havien d’acabar, però els més animats van continuar la festa fent una copa.Aquesta celebració anual no és només una forma d’homenatge al treball dut a terme pels equips de voluntaris i treballadors dels diferents projectes del Casal, sinó una mostra de l’entusiasme que uneix totes les persones que comparteixen aquesta experiència, un esforç que s’encomana i que troba els seus fruits en el treball diari i també en la cohesió entre voluntaris i educadors. Aquest esperit el defineix perfectament el lema de l’entitat: ‘Persones per persones’.

http://www.casaldelsinfants.org/noticia.asp?idn=1031

L'equip del Carrilet guanya el IConcurs de pastissos de la Nit del Voluntariat







El pastís guanyador de la Nit del Voluntariat va ser per l'Equip de Badalona del Projecte "El Carrilet". El jurat format pels membres de la Comissió de Voluntariat el van valorar pel bon gust, el bon treball en equip i per la seva bonica decoració...





Aquí teniu la recepte i una imatge de l'entrega del premi!!


Felicitats Equip del Carrilet!!



Pastís de iogurt:

Aneu ficant per ordre els següents ingredients (en un bol):
(Les mides les prendrem sempre amb el got del iogurt)

-1 iogurt (millor natural)
-1 got (de iogurt) d'oli (oliva o girasol)
-2 gots (") de sucre
-3 ous
Es barreja tot molt bé
S'incorpora:
-3 gots (iogurt) de farina
-1/2 got cacau en pols
-1 sobre de llevat en pols
Es barreja tot molt bé
Es tira un raig de vi blanc (o anís o qualsevol licor que agradi)
-3 pomes (sense pell) en llàmines

Fins aquí tenim la recepta base. Es pot ratllar o tallar poma a trossos, posar-hi fruits secs, cacau en pols... i canviar-li els tipus de farina i sucre (integral, espelta...). Com vulgueu, sempre surt molt bo!!!

Una coseta: quan comencem a preparar-ho hem d'engegar el forn (a dalt i a baix) a uns 170 graus i quan fiquem el pastís només hem de deixar la part de baix, també a 170 graus. Triga uns 45 minuts en fornejar-se. Abans de treure'l podem fer la prova de punxar-lo amb un ganivet: si surt net vol dir que ja està al punt!! Bon profit!!!