Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

dilluns, 26 de març del 2012

Una píndola informativa sobre la gestió del voluntariat a Badalona






El passat dilluns 15 de març es va portar a terme una píndola formativa sobre gestió de voluntariat a càrrec del Casal dels Infants. El curs forma part del pla de formació del SDIC per a entitats, grups i serveis del territori.
La majoria de les entitats sense ànim de lucre, necessiten de la figura del voluntariat per a la realització de les seves activitats. A més a més, en el cas del nostre territori, molts grups i entitats funcionen
exclusivament amb voluntariat.
Per tal de garantir la qualitat de l’activitat en la qual participen les persones voluntàries, és imprescindible tenir un bon projecte que inclogui la coordinació i el seguiment de tots els agents que interactuen a la nostra entitat, conjuntament amb els responsables de voluntariat.
La gestió del voluntariat s’ha de realitzar mitjançant uns processos senzills, flexibles i de fàcil adaptació, tenint en compte tot el cicle del voluntariat, des de la captació, la incorporació, la participació i si es dóna, la desvinculació de la persona voluntària de la nostra entitat.
La persona voluntària necessita una primera acollida i orientació, un acompanyament a la incorporació dins l’entitat, una formació adequada a l’activitat que ha de realitzar, un seguiment, etc.
Disposar d’un procés de gestió de voluntariat és clau per portar-ne a terme una gestió eficaç, facilitant l’accés, la incorporació i la participació del voluntariat en la nostra entitat.
Amb aquesta píndola formativa es pretén donar a conèixer els requisits mínims que ha d’haver en cada procés per a una òptima gestió del voluntariat. Si vols consultar el material de la formació
segueix aquest aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada