Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

divendres, 27 de juliol del 2012

Entrevista del mes...aquesta vegada de l'Estiu!

De Granollers a Santa Coloma, però amb un somriure, sempre somrient, així ens ve la imatge de Verónica tant als companys d'equip com als nois i noies del Centre Obert Adolescents (COA)  de Santa Coloma.
La imatge que ”al mal tiempo buena cara”, la cara de l'optimisme. Verónica és una persona molt treballadora, però en aquests temps que corren ara mateix està sense ocupació, encara així la idea d'ajudar als altres no es tanca a les seves expectatives, sinó més aviat el contrari. Va estudiar Relacions Laborals, ha impartit classes de prevenció de riscos laborals i és aquí on va descobrir, m'explica, la seva vena docent, per això es troba còmoda al COA donant les classes de reforç i de cuina, molt polifacètica com podem veure. Però les seves aspiracions no acaben aquí, aporta idees al grup, posa a disposició els seus coneixements sobre recursos humans per facilitar la inserció al món laboral, doncs tractant amb adolescents, és proper el pas dels estudis al treball i sent que pot ajudar molt en aquest projecte. A més veu que les seves idees són recolzades per l'equip encara que no sempre sigui immediata la posada a punt o no es tingui un ventall de recursos materials, doncs quant a recursos humans, persones com Verónica aporten un sense fi de infinites possibilitats.

Identifica la problemàtica de l'adolescència dins de les famílies, els camins a seguir del jove estan molt marcats pels seus pares, pels recursos econòmics i culturals, comprèn que la falta de coneixements sobre l'especialització en les professions frena la motivació dels adolescents.
Després d'haver passat per altres entitats, m'explica la seva percepció del voluntariat dins del Casal dels Infants "al voluntariat, ho el fan partícip, des del primer moment que entra, donant una formació i explicant  unes normes" "Una vegada al projecte t'expliquen les activitats del dia, hi ha programacions d'estiu, es valoren els punts negatius i positius al final del dia i això és fonamental"

Creu també molt important que des del COA els joves puguin no només participar de les activitats sinó definir-les, fer-les seves i és així com aquest projecte  cobra vida nodrint-se de la personalitat de cadascun de nosaltres, del conjunt de persones, voluntàries com Verónica, treballadors/es i usuaris/es. Amb l'esforç de tots no hi ha res impossible, sinó nous reptes que afrontar i amb aquest optimisme saludable i  contagiós Santako'A afrontarà el proper curs.

Entrevistadora : Noelia Corbalán membre de la Comissió de Voluntariat
Entrevista a Verónica Moreno Voluntària del Centre Obert Adolescents de SantaKo'A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada