Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

divendres, 20 d’abril del 2012

Iniciem el procés de reflexió i consulta per elaborar el 2n Pla Estratègic de l'Assosiació del Casal

Ja hem iniciat el procés de consulta del 2n Pla Estratègic del Casal dels Infants on tots i totes tindrem el nostre moment per participar-hi. El procés d’elaboració és una oportunitat per reflexionar i aprendre sobre què és i què volem que sigui el Casal com a entitat diferencial, sostenible i transformadora des d’ara i fins el 2017

Al llarg d'aquest procés realitzarem diferents consultes internes (a usuaris i equips de treball) i externes (a socis col·laboradors, empreses, administració pública, etc).

Entre totes i tots aportarem reflexions i propostes que orientin la definició del Pla.


Com sempre us convidem a fer-nos arribar les vostres reflexions, propostes i visions a voluntariat@casaldelsinfants.org.

Us seguirem informant pròximament!

Ens agradaria que l'equip del Casal aprofitem aquest moment de participació i junts ens trobem a la Jornada del Dissabte 19 de maig del 2012.

dimarts, 10 d’abril del 2012

II Formació Cultura i Identitat



Divendres passat 30 de març, va tenir lloc la segona Formació del Cicle sobre Cultura Identitat i Interculturalitat del Casal.
En aquesta sessió es van treballar els complexos conceptes d'identitat i de cultura a través de conceptes com les de Amin Malouf (escriptor libanès, Premi Príncep d'Astúries) en el seu llibre “Les identitats assassines” i de l'arbre dels nivells de cultura de Kalpana Das (Directora de l'Institut Intercultural de Montreal). Després de visionar el primer vídeo de “la Hiyab de Xavi Sala “, un animat debat ens va portar a l'etern (i espero que aviat passatger) conflicte que suposa per a moltes persones el vel i la condició de la dona de cultura musulmana en les societats occidentals.Cal destacar els vincles que va tenir la cultura espanyola amb la cultura musulmana (de religió islàmica) en la història i les reaccions que això pot comportar en l'actualitat, atès que la memòria històrica està arrelada en cadascun i una de nosaltres i forma part, com ben explica Kalpana Das, d'aquesta part mítica, les arrels, de l'arbre de les nostres cultures.

La tercera i última Formació del Cicle, “el Taller antirrumors”, tindrà lloc el 30 de maig de la mà de Rafael Crespo, formador d'Agents Antirrumors i historiador del Centre de Estudis Africans juntament amb la Xixa teatre. Mitjançant una part teòrica i unes dinàmiques participatives, ens faran treballar els estereotips, els prejudicis i els rumors en relació a “als altres” amb la finalitat de poder conèixer-los, combatre'ls i aplicar les noves formes de relació en la nostra tasca dins i fora del Casal dels Infants.
Video Hiyab: http://www.youtube.com/watchfeature=player_detailpage&v=lwcev9iule8

Salvana (voluntària i membre de la Comissió de Voluntariat)