Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

dijous, 5 de maig del 2011

Valoració Trobada d'Equip Febrer 2011

La 1a.Trobada de l’equip del Casal va ser un espai molt ric per a tots i totes. Aquesta es va dissenyar específicament per l’equip del Casal i així donar resposta concreta a la necessitat de compartir i sentir-se part d’un projecte més ampli. Vam fer Casal!Vam compartir Casal! Vam viure Casal!
La Comissió de Voluntariat i les Tutores de Voluntariat van tenir un paper molt actiu en la definició de les propostes i el desenvolupament de la Trobada. Molts equips van preparar les ponències, els tallers , la logística, la comunicació, el ball, vam exercitar el Persones per Persones.
Conclusions:
- Les ponències i els tallers van permetre que cada persona participés de la Trobada de maneres diferents i trobés el seu espai d’interès. Els tallers però van tenir un gran èxit deixant una sensació de poc temps, de falta d’aprofundiment. Vam fer un tastet!
-
Els tallers amb major participació van ser els relacionats amb el treball de les habilitats socials, en clau de gènere, el col·lectiu gitano, l’acompanyament a les famílies i el treball amb les empreses.
- Els temes que haurem d’esforçar-nos per explicar millor són: la intervenció del casal als barris, la incidència i el treball en xarxa, el funcionament de l’Associació, i com el Casal manté la seva autonomia amb recursos econòmics de diferent origen.
- Finalment d’alguns del tallers es va valorar que hi haurà temàtiques que repetirem en formacions bàsiques pels Voluntaris/àries. Aquestes temàtiques aporten coneixements per intervenir en els diferents projectes com per exemple: resolució de Conflictes, la intervenció social en un context multicultural, les habilitats socials i el treball amb les famílies.
Per tot això de cara al futur volem:
- Seguir realitzant les Trobades de Tot l’equip. Ja ens podem reservar per la 2a Trobada d’equip al Març del 2012!. Donarem més temps i espai als Tallers. Potenciarem la implicació i la participació en la preparació prèvia entre tots i totes. Ens agradaria treure més conclusions i aprenentatges
- Generar més espais de convivència, participació i reforçar així el sentiment de pertinença. En breu inaugurarem el Blog de Voluntariat on esperem les aportacions de tots i totes; i al Novembre viurem grans experiències a la Nit del Voluntariat.
- Tenir una programació de formacions pel Voluntariat on cada any es repeteixin els temes claus per millorar la intervenció.


Finalment volem felicitar-vos a tots i totes per la feina que fem , per l’entusiasme, per l’esforç i sobretot animar-vos a construir un Casal cada vegada més ric amb les vostres aportacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada