Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

dimarts, 17 de maig del 2011

Benvinguda al blog del Voluntariat, benvinguts al vostre blog!

Benvinguts!

Si esteu llegint això, és que formeu part de l’equip del Casal dels Infants.

Gràcies per ser-hi!
El Casal som una Associació de Voluntariat, formada per gent molt diversa. Des dels professionals, que fan de pal de paller i que donen continuïtat als projectes, fins a les empreses privades, les administracions o els ciutadans i ciutadanes que ens donen suport econòmicament. I també hi som, per tot arreu, els voluntaris i voluntàries que donem el nostre temps i la nostra empenta per lluitar contra la pobresa i contra l’exclusió social que afecta els infants i joves dels nostres barris. El Casal som, doncs, un projecte ciutadà amb una fórmula basada en la suma d’esforços de milers de persones que treballen per als que més ho necessiten.
Sens dubte, som Persones x Persones.
I ara, des d’aquest blog, tenim l’oportunitat de coneixe’ns més i compartir-ho tot.

Tots i cadascun de nosaltres som Casal des de la nostra implicació i militància. Tots i cadascun de nosaltres treballem plegats per aconseguir un món més just i millor. I gràcies a tu, cada dia som més a prop d’aconseguir-ho.


Ara us deixo amb un vídeo on els infants i joves parlen de nosaltres.


Fins aviat,

Dani Jorquera

President Associació Casal dels Infants

dimecres, 11 de maig del 2011

1er Concurs de Relats del Casal




Us convidem a participar al IConcurs Literari del Casal.


Ens agradaria que ens expliquessis, una experiència, una aventura, una emoció que hagis viscut al Casal i vulguis compartir-la amb tot l'equip.




L'entrega de Premis es farà el proper Sopar d'Equip on tots i totes celebrarem el final de curs.




Tan si escrius com si no vine al Sopar el proper 17 de Juny!


dijous, 5 de maig del 2011

Valoració Trobada d'Equip Febrer 2011

La 1a.Trobada de l’equip del Casal va ser un espai molt ric per a tots i totes. Aquesta es va dissenyar específicament per l’equip del Casal i així donar resposta concreta a la necessitat de compartir i sentir-se part d’un projecte més ampli. Vam fer Casal!Vam compartir Casal! Vam viure Casal!
La Comissió de Voluntariat i les Tutores de Voluntariat van tenir un paper molt actiu en la definició de les propostes i el desenvolupament de la Trobada. Molts equips van preparar les ponències, els tallers , la logística, la comunicació, el ball, vam exercitar el Persones per Persones.
Conclusions:
- Les ponències i els tallers van permetre que cada persona participés de la Trobada de maneres diferents i trobés el seu espai d’interès. Els tallers però van tenir un gran èxit deixant una sensació de poc temps, de falta d’aprofundiment. Vam fer un tastet!
-
Els tallers amb major participació van ser els relacionats amb el treball de les habilitats socials, en clau de gènere, el col·lectiu gitano, l’acompanyament a les famílies i el treball amb les empreses.
- Els temes que haurem d’esforçar-nos per explicar millor són: la intervenció del casal als barris, la incidència i el treball en xarxa, el funcionament de l’Associació, i com el Casal manté la seva autonomia amb recursos econòmics de diferent origen.
- Finalment d’alguns del tallers es va valorar que hi haurà temàtiques que repetirem en formacions bàsiques pels Voluntaris/àries. Aquestes temàtiques aporten coneixements per intervenir en els diferents projectes com per exemple: resolució de Conflictes, la intervenció social en un context multicultural, les habilitats socials i el treball amb les famílies.
Per tot això de cara al futur volem:
- Seguir realitzant les Trobades de Tot l’equip. Ja ens podem reservar per la 2a Trobada d’equip al Març del 2012!. Donarem més temps i espai als Tallers. Potenciarem la implicació i la participació en la preparació prèvia entre tots i totes. Ens agradaria treure més conclusions i aprenentatges
- Generar més espais de convivència, participació i reforçar així el sentiment de pertinença. En breu inaugurarem el Blog de Voluntariat on esperem les aportacions de tots i totes; i al Novembre viurem grans experiències a la Nit del Voluntariat.
- Tenir una programació de formacions pel Voluntariat on cada any es repeteixin els temes claus per millorar la intervenció.


Finalment volem felicitar-vos a tots i totes per la feina que fem , per l’entusiasme, per l’esforç i sobretot animar-vos a construir un Casal cada vegada més ric amb les vostres aportacions.