Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

dilluns, 20 de febrer del 2012

CICLE DE FORMACIONS: cultura,identitat i interculturalitat



El cicle de Formacions del Casal dedicat a la cultura, identitat i interculturalitat ha iniciat amb èxit divendres passat 17 de febrer.
Huma Jamshed, fundadora i presidenta de l'Associació cultural educativa i social operativa de dones paquistanís (ACESOP) ens va il·lustrar i va obrir els ulls davant una realitat, poc coneguda, sobre l'estructura familiar de Paquistán i va tractar en profunditat, sobre les dones, les seves maneres de vida, tradicions i rols dins de la família i la seva societat.
Gràcies a la vostra participació, es va iniciar un estimulant debat sobre com entendre a aquestes dones, com relacionar-nos d'una forma més comprensiva, acceptant que puguin existir unes realitats dispars entre les dones catalanes i les dones paquistanís en l'actualitat; encara que, amb un senzill exercici de memòria, si ens traslladem tan sol a unes dècades en el passat, ens adonem que també existeixen algunes similituds entre les maneres de vida de la dona actual pakistanesa i de la dona catalana de llavors. Aquest parangó amb el nostre passat, possiblement, ens permeti comprendre millor la situació de la dona i la lenta evolució dels canvis en relació a la igualtat de gèneres.
En la següent formació del dia 30 de març, tractarem dels conceptes de cultura i identitat; mitjançant unes dinàmiques intentarem abordar aquest complex entramat que suposa la identitat i reservarem un espai per a la continuació del debat.
En l'última formació del cicle, el “Taller antirrumores”, aprendrem a utilitzar unes eines per combatre els falsos rumors que pul·lulen en els nostres cercles tant privats, socials com a professionals sobre les persones estrangeres. El taller serà impartit de les mans de Rafael Crespo, historiador del Centri de Estudis Africans i de la Xixa Teatre, companyia basada en la metodologia del teatre de l'oprimit de P. Freire i A. Boal.
L'objectiu d'aquestes tres formacions és aconseguir un grau de comprensió i acceptació per poder desembolicar-nos amb fluïdesa en aquest mosaic de cultures que conviuen en totes les societats que componen el món, i en particular a Catalunya.Per a més informació sobre ACESOP: http://www.acesop.cat/ i Casal dels Infants http://www.casaldelsinfants.org/
Salvana, voluntària del Casal dels Infants
comissióvoluntariat@casaldelsinfants.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada