Encomana't

Encomana't és el blog de totes les persones que cada dia participem i fem possible el Casal dels Infants. És un espai per expressar les nostres emocions,inquietuds i motivacions que fan que prop de 1000 persones col·laborem i ens movem, acompanyant als infants, joves i famílies. És un espai obert a la reflexió, per donar valor a tantes experiències que ens captiven dia rere dia. Un espai per captar l'essència del compromís vers els altres, en definitiva, un espai per encomanar-nos els uns als altres de l'esperit del Casal que cada dia construïm entre tots i totes. Un espai creat per persones que creiem en les persones.

dijous, 23 de febrer del 2012

VIUS A SANTA COLOMA, BADALONA O A SANT ADRIÀ?

Com sabeu el Casal dels Infants intervenim als barris de la Mina, de Santa Rosa-Fondo-Raval de Santa Coloma i Sant Roc-Llefià de Badalona i ens agradaria fer-ho amb més suport de la ciutadania, els voluntaris i voluntàries, els que sou veïns del mateix barri o del costat, ens agradaria que més persones es sumessin a la nostra acció i per això us demanem que feu difusió i expliqueu els vostres amics i amigues que volem ser més voluntaris i voluntàries a la Mina, Santa Coloma i Badalona!!!




  • A Santa Coloma ens agradaria ampliar l’equip de Voluntariat que treballa amb famílies pels matins.
    Volem atendre a Infants de 0 a 3 anys i a les seves mares. Donem suport a les mares perquè aquestes puguin formar-se, ampliar les seves xarxes socials, adquirir noves eines i suport per la cura i educació dels seus fills nadons.
    També tenim un espai de informació i orientació a les famílies !!!
    L’activitat és de 9 a 13 als matins a Santa Coloma cada dia de la setmans


  • A Santa Coloma ens agradaria ampliar l’equip de Voluntariat que treballa amb infants i adolescents per les tardes.
    Creem equips de suport als nens i nenes de Santa Coloma un cop finalitzen l’escola de Primària i Secundària! Realitzem activitats des de les 16:30 a les 20:30h
    Els infants de 6 a 16 anys necessiten acompanyament i suport per poder ocupar el seu temps lliure d’una manera educativa i divertida. Necessiten el suport de moltes persones per descobrir noves activitats, nous jocs, nous esports, i per tenir un suport a l’hora de fer els deures i tirar endavant els seus estudis


  • A Badalona i a la Mina ens agradaria ampliar l’equip de Voluntariat per poder ajudar als infants de 6 a 16 anys a continuar amb menys dificultats el seu procés escolar . Necessitem persones que puguin fer reforç escolar i acompanyar als infants en els seus aprenentatges i així tenir més oportunitats per tirar endavant el seu futur acadèmic! Tots els dies de dilluns a divendres a les tardes de16 a 19h.


T'HI SUMES???? TRUCA AL 933170013 I DEMANA PER VOLUNTARIAT!

dilluns, 20 de febrer del 2012

CICLE DE FORMACIONS: cultura,identitat i interculturalitat



El cicle de Formacions del Casal dedicat a la cultura, identitat i interculturalitat ha iniciat amb èxit divendres passat 17 de febrer.
Huma Jamshed, fundadora i presidenta de l'Associació cultural educativa i social operativa de dones paquistanís (ACESOP) ens va il·lustrar i va obrir els ulls davant una realitat, poc coneguda, sobre l'estructura familiar de Paquistán i va tractar en profunditat, sobre les dones, les seves maneres de vida, tradicions i rols dins de la família i la seva societat.
Gràcies a la vostra participació, es va iniciar un estimulant debat sobre com entendre a aquestes dones, com relacionar-nos d'una forma més comprensiva, acceptant que puguin existir unes realitats dispars entre les dones catalanes i les dones paquistanís en l'actualitat; encara que, amb un senzill exercici de memòria, si ens traslladem tan sol a unes dècades en el passat, ens adonem que també existeixen algunes similituds entre les maneres de vida de la dona actual pakistanesa i de la dona catalana de llavors. Aquest parangó amb el nostre passat, possiblement, ens permeti comprendre millor la situació de la dona i la lenta evolució dels canvis en relació a la igualtat de gèneres.
En la següent formació del dia 30 de març, tractarem dels conceptes de cultura i identitat; mitjançant unes dinàmiques intentarem abordar aquest complex entramat que suposa la identitat i reservarem un espai per a la continuació del debat.
En l'última formació del cicle, el “Taller antirrumores”, aprendrem a utilitzar unes eines per combatre els falsos rumors que pul·lulen en els nostres cercles tant privats, socials com a professionals sobre les persones estrangeres. El taller serà impartit de les mans de Rafael Crespo, historiador del Centri de Estudis Africans i de la Xixa Teatre, companyia basada en la metodologia del teatre de l'oprimit de P. Freire i A. Boal.
L'objectiu d'aquestes tres formacions és aconseguir un grau de comprensió i acceptació per poder desembolicar-nos amb fluïdesa en aquest mosaic de cultures que conviuen en totes les societats que componen el món, i en particular a Catalunya.Per a més informació sobre ACESOP: http://www.acesop.cat/ i Casal dels Infants http://www.casaldelsinfants.org/
Salvana, voluntària del Casal dels Infants
comissióvoluntariat@casaldelsinfants.org

dijous, 16 de febrer del 2012

El nou espai per a les oportunitats del Casal dels Infants

El President de la Generalitat parla del Voluntariat del Casal

L’Agència Catalana de Notícia destaca les paraules del president de la Generalitat amb motiu de l’acte d’inauguració del nou centre de suport social del Casal dels Infants. El president va destacar el paper del voluntariat en la societat.

Mas apel·la a la responsabilitat de cada català perquè la suma de tots farà "un país responsable"
Durant la inauguració del nou local del Casal dels Infants del Raval assegura que els voluntaris "són millors" ciutadans
Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat a la responsabilitat de cada català perquè ha assegurat que la suma de tots farà de Catalunya "un país responsable". El president ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del nou local del Casal dels Infants, al barri del Raval de Barcelona. Mas ha agraït la tasca d'aquesta entitat i el fet que aquesta organització treballi perquè tant els nens com les seves famílies siguin responsables d'ells mateixos. A més, el president ha destacat que els voluntaris fan aquesta tasca sense tenir cap obligació, per això ha assegurat que "a ulls de la ciutadania són millors".